Skaffa katt

Om du vill göra dina barn riktigt glada så skaffar ni en katt eller en hund. Det är mysigt för barn att få växa upp med egna husdjur.

Katter

Katter är verkligen underbara djur. Mjuka, mysiga och väldigt självständiga. Vilken kattras som passar er som familj beror på hur ni bor och er livsstil. Det kan vara smart att läsa på om olika kattraser så att ni hittar en katt som verkligen passar er och som kommer att trivas hos er.

Matskål och klätterträd

När du ska köpa katt måste du också köpa roliga tillbehör till katten. Det bästa är att du och dina barn tillsammans går ut på djursajten Zoo för att köpa matskål, foder och klätterträd till er katt. Det är mysigt för barnen att ni gör det tillsammans. På Zoo hittar du allt du behöver för både katter, hundar och andra husdjur. Surfa in på Zoo med barnen och köp matskål katt och andra bra saker till er nya familjemedlem.

Katt i familjen

Först måste ni hitta katten med stort K. Vilket är lätt. Det är bara att gå ut på Blocket och se vilka kattungar som är till salu, så kommer ni att fastna för varenda liten kattunge som tittar in i kameran med stora, runda ögon. Det bästa är faktiskt att köpa en katt från en barnfamilj. Det visar sig att barn hanterar kattungar på ett ganska ”intensivt” sätt, som gör att katterna blir mer sociala när de blir äldre.

Barn och katter

Barn och husdjur hör förvisso ihop, samtidigt är det viktigt att barnen från början får lära sig hur de ska respektera djuret. Katter är väldigt tålmodiga mot barn, vanligtvis mer tålmodiga med barnen än vuxna. Men katten måste ändå ha möjlighet till lugn och ro. Den ska behandlas väl och inte tvingas göra saker som den inte vill eller som inte passar kattens natur. Till exempel gillar många hundar att bada, men katter gillar vanligtvis inte vatten på samma sätt. Det är viktigt att katten behandlas som en katt och inte som en hund.

Ansvar för katten

Naturligtvis är det ni vuxna som främst är ansvariga för katten. Men att låta barnen ta ett visst ansvar för husdjuret är ett bra sätt för dem att växa som personer. Låt barnen, utifrån deras ålder, ta ansvar för skötseln av katten. Det kan handla om att fylla på kattfoder i matskålen, rengöra sandlådan eller kamma bort tovor. Ju äldre barnen är, desto större ansvar kan de ta.