Bästa hudvården för barn

Det är inte bara vuxna som kan få problem med huden utan även barn kan drabbas av torr hud och få eksem. Även om barnet inte har torr hy kan du ändå smörja in huden med mjukgörande hudkräm. Den mjuka och lena känslan uppskattas av de flesta. Att hitta rätt hudkräm kan dock vara svårt. Därför kan du läsa mer om hur du ska tänka för att hitta passande hudvård för barn i denna artikeln.

För torr hy

Om ditt barn har torr hy är det viktigt att du använder hudvård som är speciellt framtagen för torr hy. Du kan till exempel köpa hudvård från Canoderm som är ett varumärke du kan hitta på apoteket. Varumärket säljer hudvård som är mjukgörande och skonsam mot torr hy. De har flera olika varianter av krämer som både du och ditt barn kan använda. Krämerna är mycket mjukgörande och är effektiv mot eksem.

Övrig hudvård

Om ditt barn inte har problem med torr hy eller eksem kan du välja andra typer av hudvård. Det finns kroppslotioner om är speciellt framtagna för barn, vilket är extra viktigt med tanke på att barns hud är känsligare än vuxnas. Dessa krämer är till exempel fria från parfymer, vilket kan torka ut huden. Hudvård för vuxna har oftast mer aktiva och starka ingredienser som vuxna behöver för att vårda sin hy och ta uti med de problem huden har. De flesta barn är ännu förskonade från detta och därför ska du helst köpa hudvård som är framtagen för barn.